Presented by: Shimano Experience Center


Het evenement


Het evenement

Wat kan je verwachten?

Gravel Fondo Limburg is een professioneel georganiseerde gravelwedstrijd met tijdregistratie, maakt onderdeel uit van de UCI Gravel World Series en vindt plaats in Valkenburg, Nederland. Profs, eliterijders, amateurs en gravelliefhebbers zullen deelnemen. In het Limburgse Heuvelland geniet je van wielerhistorie, glooiende heuvels, lössgrond en prachtige onverharde stroken. Tijdens de wedstrijd word je ondersteund met uitgebreide verzorgingsposten, medische en technische assistentie, en een start, finish en festivalterrein bij het Shimano Experience Center in Valkenburg.

Locatie & route

Gravel Fondo Limburg vindt plaats in Zuid-Limburg, Nederland. Zowel de wedstrijd als de regio kenmerkt zich door een rijke fietsgeschiedenis, glooiende heuvels, lössgrond en prachtige onverharde stroken. Je kan kiezen voor een raceafstand van +-80 km of +-120 km. Wil jij je kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel 2024 in België, dan is het belangrijk dat je de juiste afstand kiest voor de Elite of jouw leeftijdscategorie. Start en finish zijn bij het Shimano Experience Center in Valkenburg.

Klik voor meer informatie

Categorieën en kwalificatie voor het UCI WK Gravel 

Volgens het officiële kwalificatiesysteem van het UCI Wereldkampioenschap Gravel, verleent Gravel Fondo Limburg kwalificatierechten aan deelnemers die hebben deelgenomen aan de officiële raceafstand van de Elite of hun leeftijdscategorie en die zijn geëindigd bij de beste 25% van deze Elite of leeftijdscategorie. Zij mogen in oktober 2024 deelnemen aan het UCI Wereldkampioenschap Gravel in Halle-Leuven, België. 


Meer informatie

Kwalificatie

Condities kwalificatie

Dit zijn de specifieke kwalificatiecategorieën en (voorlopige) raceafstanden:
Elite mannen en vrouwen: 120 km (drie rondes op het circuit)
Vrouwen 19-49 jaar: 120 km (drie rondes)
Vrouwen 50+ jaar: 80 km (twee rondes)
Mannen 19-59 jaar: 120 km (drie rondes)
Mannen 60+: 80 km (twee rondes)

Let op: je kan zelf de raceafstand kiezen, maar wanneer je niet deelneemt aan de officiële raceafstand van jouw kwalificatiecategorie (Elite of leeftijdscategorie), dan kan jij je niet kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel.

Of je in een bepaalde leeftijdscategorie valt die van toepassing is op het UCI WK Gravel worden bepaald, wordt er gekeken naar de geboortedatum van een deelnemer. De peildatum is 31 december in het jaar van het kwalificatie-evenement.

Deelnemers die in kalenderjaar 2024 nog geen 19 jaar oud zijn, kunnen zich niet kwalificeren voor het UCI WK Gravel. De minimumleeftijd om deel te nemen is 19 jaar. Alleen deelnemers geboren voor 31 december 2004 kunnen zich kwalificeren. Deelnemers die 18 jaar oud zijn en deelnemen aan kwalificatie-evenementen die plaatsvinden direct na het UCI WK Gravel (periode oktober-december) kunnen zich wel kwalificeren voor het UCI WK Gravel 2025.

De top 25% gekwalificeerde rijders worden berekend op basis van de hoeveelheid startende deelnemers in elke specifieke kwalificatiecategorie (Elite of leeftijdscategorie) en niet op basis van de hoeveelheid finishers. Kwalificatie gaat altijd op basis van de specifieke kwalificatiecategorie (Elite of leeftijdscategorie) en op het resultaat in deze specifieke kwalificatiegategorie (Elite of leeftijdscategorie), niet op het algemene klassement. De top 3 deelnemers van elke specifieke kwalificatiecategorie (Elite of leeftijdscategorie) kwalificeert zich automatisch. Deelnemers moeten de race voltooien om zich te kunnen kwalificeren.

Bekijk het volledige wedstrijdreglement

Raceafstand 120 km

Officiële categorieën voor kwalificatie:
De top 25% van de volgende categorieën kwalificeert zich voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in België wanneer zij de 120 km raceafstand rijden: Elite, Mannen 19-59 jaar en Vrouwen 19-49 jaar.

De leeftijdscategorieën worden bepaald aan de hand van de leeftijd van een deelnemer op 31 december van het jaar van het kwalificatie-evenement. Voorbeeld: een mannelijke deelnemer wordt 60 jaar op 1 augustus 2024, dan doet hij mee aan de leeftijdscategorie 60+ (79 km) wanneer hij zich wil kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in België.

Raceafstand 80 km

Officiële categorieën voor kwalificatie:
De top 25% van de volgende categorieën kwalificeert zich voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in België wanneer zij de 80 km raceafstand rijden: Mannen 60+ jaar en Vrouwen 50+ jaar.

De leeftijdscategorieën worden bepaald aan de hand van de leeftijd van een deelnemer op 31 december van het jaar van het kwalificatie-evenement. Voorbeeld: een mannelijke deelnemer wordt 60 jaar op 1 augustus 2024, dan doet hij mee aan de leeftijdscategorie 60+ (79 km) wanneer hij zich wil kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in België.

Programma

Gravel Fondo Limburg is your gravel race of a lifetime. Op zondag 28 april 2024 geniet je van een full race experience: een gravelwedstrijd met alle service en race-begeleiding zoals alleen de profs die kennen. Klik snel door en je vindt alle informatie over: het volledige programma, registratietijden, starttijden, podiumceremonie en heel veel meer. 

Het volledige programma

Dit is Gravel Fondo Limburg

UCI gravelwedstrijd

Uitdagend parcours

Podiumceremonie

Finish festival

Your gravel race of a lifetime

UCI gravelwedstrijd

Uitdagend parcours

Podiumceremonie

Finish festival

Your gravel race of a lifetime

Veelgestelde Vragen

Wat kost een ticket voor Gravel Fondo Limburg?
De ticketprijs voor de tweede editie van Gravel Fondo Limburg op zondag 28 april 2024 bedraagt € 59.95.

Om deel te nemen aan Gravel Fondo Limburg is het verplicht om een (inter)nationale licentie te hebben. Wanneer je deze nog niet in bezit hebt, dien je in het registratieproces een daglicentie te selecteren en aan te schaffen. Een daglicentie kost € 5.-.
Heb ik een daglicentie nodig?
Om deel te nemen aan Gravel Fondo Limburg is het verplicht om een (inter)nationale licentie te hebben. Wanneer je deze nog niet in bezit hebt, dien je in het registratieproces een daglicentie te selecteren en aan te schaffen.

Wanneer je geen UCI-licentie hebt, ben je verplicht een daglicentie af te nemen. Wanneer je deze een week voor de wedstrijd niet in je bezit heb, dan kan je helaas niet deelnemen. Je kan je daglicentie kopen tijdens de online registratie. Voor meer informatie bekijk het wedstrijdreglement en de algemene voorwaarden.

Wanneer je in het bezit bent van een UCI-licentie, vragen we om het UCI-nummer in te vullen tijdens je registratie.
Waar bestaat het deelnemerspakket uit?
Gravel Fondo Limburg is meer dan een gravelwedstrijd. Het wordt your gravel race of a lifetime. Bekijk hier het deelnemerspakket
Hoe ziet het parcours eruit?
Gravel Fondo Limburg is een gravelwedstrijd, maakt onderdeel uit van de UCI Gravel World Series en vindt plaats in de mooiste fietsomgeving van Nederland: Zuid-Limburg. De wedstrijd en regio worden gekenmerkt door fietshistorie, glooiende heuvels, lössgrond en prachtige onverharde stroken. Hier vind je meer informatie over de route.
Tot wanneer kan ik mij registreren?
Er is geen registratiedeadline. Echter raden we je aan om niet te lang te wachten, de eerste editie van Gravel Fondo Limburg was snel uitverkocht. We sluiten de registratie wanneer er geen tickets meer beschikbaar zijn, dit kan voor de start van het evenement zijn.
Waar zijn de start en finish?
De start en finish zijn bij het Shimano Experience Center in Valkenburg.
Waar kan ik het programma vinden?
Hier vind je het volledige programma. Meer informatie volgt spoedig. 
Hoe kan ik me kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in Halle-Leuven, België (oktober 2024)?
Kies de juiste raceafstand gebaseerd op de Elite of jouw leeftijdscategorie. Elite, Mannen 19-59 jaar en Vrouwen 19-49 jaar dienen de kwalificatie-afstand van 120 km te rijden en Mannen 60+ en Vrouwen 50+ dienen de kwalificatie-afstand van 80 km te rijden. De top 25% van iedere categorie (Elite en leeftijdscategorie) kwalificeert zich voor het UCI WK Gravel.

De 25% gekwalificeerden wordt berekend aan de hand van het aantal startende deelnemers in de Elite of per leeftijdscategorie en niet op het totaal aantal gefinishte deelnemers in de Elite of per leeftijdscategorie. Kwalificatie verloopt altijd op basis van de Elite of leeftijdscategorie en is gebaseerd op de resultaten binnen de Elite of leeftijdscategorie. De top 3 deelnemers in de Elite en per leeftijdscategorie kwalificeert zich automatisch voor het UCI WK Gravel. Deelnemers moeten finishen om zich te kunnen kwalificeren.
Heb je een andere vraag?

Interesse in Gravel Fondo Limburg 2025?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte over alle ontwikkelingen rondom Gravel Fondo Limburg 2025.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen