Presented by: Shimano Experience Center


Het evenement


Het evenement

Wat kan je verwachten?

Gravel Fondo Limburg is een professioneel georganiseerde gravelwedstrijd met tijdregistratie, maakt onderdeel uit van de UCI Gravel World Series en vindt plaats in Valkenburg, Nederland. Profs, amateurs en gravelliefhebbers zullen deelnemen. In het Limburgse Heuvelland geniet je van wielerhistorie, glooiende heuvels, lössgrond en prachtige onverharde stroken. Tijdens de wedstrijd word je ondersteund met uitgebreide verzorgingsposten, medische en technische assistentie, en een start, finish en festivalterrein bij het Shimano Experience Center in Valkenburg.

Gravel Fondo Limburg wordt opnieuw georganiseerd in 2024. Zodra we meer informatie hebben over de datum en de start van de ticketverkoop, laten we het je per e-mail weten. Registreer direct.

Locatie & route

Gravel Fondo Limburg vindt plaats in Zuid-Limburg, Nederland. Onze routebouwer heeft een uitdagende route gemaakt waarbij je geniet van wielerhistorie, glooiende heuvels, lössgrond en prachtige onverharde stroken. Je kan zelf kiezen voor een raceafstand van 79 km of 113 km. Wil jij je kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel 2023 in Veneto, dan is het belangrijk dat je de juiste afstand kiest voor jouw leeftijdscategorie. Start en finish zijn bij het Shimano Experience Center in Valkenburg.

Klik voor meer informatie

Leeftijdscategorieën en kwalificatie voor het UCI WK Gravel 

Volgens het officiële kwalificatiesysteem van het UCI Wereldkampioenschap Gravel, verleent Gravel Fondo Limburg kwalificatierechten aan deelnemers die hebben deelgenomen aan de officiële raceafstand van hun leeftijdscategorie en die zijn geëindigd bij de beste 25% van deze leeftijdscategorie. Zij mogen in oktober 2023 deelnemen aan het UCI Wereldkampioenschap Gravel in Veneto, Italië. 


Meer informatie

Kwalificatie

Condities kwalificatie

Dit zijn de specifieke leeftijdscategorieën en raceafstanden:
Vrouwen 19-49 jaar: 113 km (drie rondes op het circuit)
Vrouwen 50+ jaar: 79 km (twee rondes)
Mannen 19-59 jaar: 113 km (drie rondes)
Mannen 60+: 79 km (twee rondes)
Elke deelnemer doet automatisch mee in het algemeen klassement (vrouwen of mannen), maar dit is niet de officiële categorie voor kwalificering.

Let op: je kan zelf de raceafstand kiezen, maar wanneer je niet deelneemt aan de officiële raceafstand van jouw leeftijdscategorie, dan kan jij je niet kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel.

Of je in een bepaalde leeftijdscategorie valt die van toepassing is op het UCI WK Gravel worden bepaald, wordt er gekeken naar de geboortedatum van een deelnemer. De peildatum is 31 december in het jaar van het kwalificatie-evenement.

Deelnemers die in kalenderjaar 2023 nog geen 19 jaar oud zijn, kunnen zich niet kwalificeren voor het UCI WK Gravel. De minimumleeftijd om deel te nemen is 19 jaar. Alleen deelnemers geboren voor 31 december 2003 kunnen zich kwalificeren. Deelnemers die 18 jaar oud zijn en deelnemen aan kwalificatie-evenementen die plaatsvinden direct na het UCI WK Gravel (periode oktober-december) kunnen zich wel kwalificeren voor het UCI WK Gravel 2024.

De top 25% gekwalificeerde rijders worden berekend op basis van de hoeveelheid startende deelnemers in elke leeftijdscategorie en niet op basis van de hoeveelheid finishers. Kwalificatie gaat altijd op basis van de leeftijdscategorie en op het resultaat in deze leeftijdscategorie, niet op het algemene klassement. De top 3 deelnemers van elke leeftijdscategorie kwalificeren zich automatisch. Deelnemers moeten de race voltooien om zich te kunnen kwalificeren.

Bekijk het volledige wedstrijdreglement

Raceafstand 113 km

Officiële leeftijdscategorieën voor kwalificatie:
De top 25% van de volgende leeftijdscategorieën kwalificeren zich voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in Italië wanneer zij de 113 km raceafstand rijden: Mannen 19-59 jaar en Vrouwen 19-49 jaar.

De leeftijdscategorieën worden bepaald aan de hand van de leeftijd van een deelnemer op 31 december van het jaar van het kwalificatie-evenement. Voorbeeld: een mannelijke deelnemer wordt 60 jaar op 1 augustus 2023, dan doet hij mee aan de leeftijdscategorie 60+ (79 km) wanneer hij zich wil kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in Italië.

Raceafstand 79 km

Officiële leeftijdscategorieën voor kwalificatie:
De top 25% van de volgende leeftijdscategorieën kwalificeren zich voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in Italië wanneer zij de 79 km raceafstand rijden: Mannen 60+ jaar en Vrouwen 50+ jaar.

De leeftijdscategorieën worden bepaald aan de hand van de leeftijd van een deelnemer op 31 december van het jaar van het kwalificatie-evenement. Voorbeeld: een mannelijke deelnemer wordt 60 jaar op 1 augustus 2023, dan doet hij mee aan de leeftijdscategorie 60+ (79 km) wanneer hij zich wil kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in Italië.

Programma

Gravel Fondo Limburg is your gravel race of a lifetime. Op 30 april 2023 geniet je van een full race experience: een gravelwedstrijd met alle service en race-begeleiding zoals alleen de profs die kennen. Klik snel door en je vindt alle informatie over: het volledige programma, registratietijden, starttijden, podiumceremonie en heel veel meer. 

Het volledige programma

Dit is Gravel Fondo Limburg

UCI gravelwedstrijd

Uitdagend parcours

Podiumceremonie

Finish festival

Your gravel race of a lifetime

UCI gravelwedstrijd

Uitdagend parcours

Podiumceremonie

Finish festival

Your gravel race of a lifetime

Veelgestelde Vragen

Wat kost een ticket voor Gravel Fondo Limburg?
Een early bird ticket kost € 55.00 en is geldig t/m 5 februari 2023 en/of met een beperkte beschikbaarheid van 150 tickets. De reguliere ticketprijs bedraagt € 59.95.

Ben je van plan om met vrienden deel te nemen? We hebben een speciale groepskorting: vijf early bird tickets voor de prijs van vier early bird tickets. Het early bird groepsticket kost € 220.00 en is geldig t/m 5 februari 2023 en/of met een beperkte beschikbaarheid van 150 tickets. De reguliere ticketprijs bedraagt € 239.80 en is geldig vanaf 6 februari t/m 19 februari 2023.

Om deel te nemen aan Gravel Fondo Limburg is het verplicht om een (inter)nationale licentie te hebben. Wanneer je deze nog niet in bezit hebt, dien je in het registratieproces een daglicentie te selecteren en aan te schaffen.
Heb ik een daglicentie nodig?
Om deel te nemen aan Gravel Fondo Limburg is het verplicht om een (inter)nationale licentie te hebben. Wanneer je deze nog niet in bezit hebt, dien je in het registratieproces een daglicentie te selecteren en aan te schaffen.

Wanneer je geen UCI-licentie hebt, ben je verplicht een daglicentie af te nemen. Wanneer je deze een week voor de wedstrijd niet in je bezit heb, dan kan je helaas niet deelnemen. Je kan je daglicentie kopen tijdens de online registratie. Voor meer informatie bekijk het wedstrijdreglement en de algemene voorwaarden.

Wanneer je in het bezit bent van een UCI-licentie, vragen we om het UCI-nummer in te vullen tijdens je registratie.
Waar bestaat het deelnemerspakket uit?
Gravel Fondo Limburg is meer dan een gravelwestrijd. Het wordt your gravel race of a lifetime. Bekijk hier het deelnemerspakket
Hoe ziet het parcours eruit?
Gravel Fondo Limburg is een nieuwe gravelwedstrijd, maakt onderdeel uit van de UCI Gravel World Series en vindt plaats in de mooiste fietsomgeving van Nederland: Zuid-Limburg. De wedstrijd en regio worden gekenmerkt door fietshistorie, glooiende heuvels, lössgrond en prachtige onverharde stroken. Hier vind je meer informatie over de route.
Tot wanneer kan ik mij registreren?
Er is geen registratiedeadline. Echter raden we je aan om niet te lang te wachten, het evenement kan uitverkocht raken. We sluiten de registratie wanneer er geen tickets meer beschikbaar zijn, dit kan voor de start van het evenement zijn.
Waar zijn de start en finish?
De start en finish zijn bij het Shimano Experience Center in Valkenburg.
Waar kan ik het programma vinden?
Hier vind je het volledige programma. Meer informatie volgt spoedig. 
Hoe kan ik me kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in Veneto, Italië (oktober 2023)?
Kies de juiste race-afstand gebaseerd op jouw leeftijdscategorie. Mannen 19-59 jaar en Vrouwen 19-49 jaar dienen de kwalificatie-afstand van 113 km te rijden en Mannen 60+ en Vrouwen 50+ dienen de kwalificatie-afstand van 79 km te rijden. De top 25% van iedere leeftijdscategorie kwalificeert zich voor het UCI WK Gravel. Elke deelnemer doet automatisch mee aan het overall klassement (Vrouwen of Mannen) per afstand. Dit is echter geen officiële kwalificatie-categorie.

De 25% gekwalificeerden wordt berekend aan de hand van het aantal startende deelnemers per leeftijdscategorie en niet op het totaal aantal gefinishte deelnemers per leeftijdscategorie. Kwalificatie verloopt altijd op basis van de leeftijdscategorie en is gebaseerd op de resultaten binnen deze leeftijdscategorie, niet op basis van het overall klassement. De top 3 deelnemers per leeftijdscategorie kwalificeren zich automatisch voor het UCI WK Gravel. Deelnemers moeten finishen om zich te kunnen kwalificeren.
Heb je een andere vraag?

Interesse in Gravel Fondo Limburg 2024?

Registreer en we laten je per mail weten wanneer de wedstrijd plaatsvindt en de ticketverkoop van start gaat.Wil je op de hoogte blijven over Gravel Fondo Limburg?

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen