Presented by: Shimano Experience CenterRouteRoute

Ontdek de route

Gravel Fondo Limburg is een nieuwe gravelwedstrijd, maakt onderdeel uit van de UCI Gravel World Series en vindt plaats in de mooiste fietsomgeving van Nederland: Zuid-Limburg. De wedstrijd en regio worden gekenmerkt door fietshistorie, glooiende heuvels, lössgrond en prachtige onverharde stroken. 

Course

Het uitgepijlde parcours start bij het Shimano Experience Center in Valkenburg. De start belooft uitdagend te worden met het beklimmen van de Cauberg. Na ongeveer 5 km vervolgen de deelnemers de wedstrijd met een lokale lus van 34 km. Gebaseerd op de leeftijdscategorie wordt de lus twee- of driemaal gereden. Het parcours bestaat uit een mix van gravelstroken met korte asfaltwegen in het kenmerkende Limburgse heuvellandschap. De deelnemers beëindigen de wedstrijd met de finale van 6 km richting de finish bij het Shimano Experience Center. De totale afstand bedraagt 79 km of 113 km.

Meer info over de route

Route-informatie

Specificaties parcours

- Start en finish Shimano Experience Center, Valkenburg

- Lead-in 5.1 km

- Parcours (lokale lus) 33.8 km

- Finish strook 6 km

- Officiële kwalificatieafstand UCI Wereldkampioenschap Gravel (mannen 60+ en vrouwen 50+) 79 km

- Officiële kwalificatieafstand UCI Wereldkampioenschap Gravel (mannen 19-59 jaar en vrouwen 19-49 jaar) 113 km

- Er zijn bevoorradingspunten aanwezig

- Deelnemers ontvangen de GPX-files van de routes een week voor het evenement, een link naar het definitieve parcours wordt per mail verstuurd

- Meer informatie volgt spoedig

Start- en finishlocatie

Home of Cycling: Shimano Experience Centre

Het Shimano Experience Center: ontstaan vanuit onze missie ‘Closer to Nature, Closer to People’. Een prachtige en unieke locatie waar de mens en de natuur centraal staan. Het is een plek waar we iedereen in aanraking willen laten komen met de wieler en hengelsport. Of je nu beginnend of gevorderd fietser of visser bent, meer wilt weten over materialen, een nieuwe outfit nodig hebt of gezellig een kop koffie wilt drinken in onze coffee corner... het kan allemaal.
Download nu de GPX-bestanden van de 79 en 113 km routes.

Download GPX-bestanden

Interesse in Gravel Fondo Limburg 2024?

Registreer en we laten je per mail weten wanneer de wedstrijd plaatsvindt en de ticketverkoop van start gaat.Wil je op de hoogte blijven over Gravel Fondo Limburg?

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen