Presented by: Shimano Experience Center

Veelgestelde vragen


Aangezien het de eerste editie is van Gravel Fondo Limburg, kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt over het evenement. We hebben de meest voor de hand liggende vragen met antwoorden voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@gravelfondolimburg.nl. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.Direct naar:

Registratie

Heb ik een daglicentie nodig?
Om deel te nemen aan Gravel Fondo Limburg is het verplicht om een (inter)nationale licentie te hebben. Wanneer je deze nog niet in bezit hebt, dien je in het registratieproces een daglicentie te selecteren en aan te schaffen.

Wanneer je geen UCI-licentie hebt, ben je verplicht een daglicentie af te nemen. Wanneer je deze een week voor de wedstrijd niet in je bezit heb, dan kan je helaas niet deelnemen. Je kan je daglicentie kopen tijdens de online registratie. Voor meer informatie bekijk het wedstrijdreglement en de algemene voorwaarden.

Wanneer je in het bezit bent van een UCI-licentie, vragen we om het UCI-nummer in te vullen tijdens je registratie.
Tot wanneer kan ik mij registreren?
Er is geen registratiedeadline. Echter raden we je aan om niet te lang te wachten, het evenement kan uitverkocht raken. We sluiten de registratie wanneer er geen tickets meer beschikbaar zijn, dit kan voor de start van het evenement zijn.
Kan ik mijn registratie annuleren?
Wanneer jij je hebt ingeschreven voor Gravel Fondo Limburg en je besluit om af te zien van deelname, dan is het, ongeacht de reden, niet mogelijk om het betaalde ticketbedrag (gedeeltelijk) terug te krijgen.
Ik heb geen bevestiging van mijn registratie ontvangen. Wat nu?
Alle deelnemers ontvangen de registratiebevestiging per e-mail. Zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres hebt ingevuld en check voor de zekerheid 'ongewenste mail'. Geen e-mail ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@gravelfondolimburg.nl
Ik wil graag onderdeel uitmaken van het eerste startvak met 25 rijders (Preferred Start Box). Hoe kom ik in aanmerking?
Het eerste startvak bestaat uit 25 rijders (mannen en vrouwen) en deze selectie wordt uitgevoerd door de koersdirecteur. Wanneer jij in aanmerking wilt komen, laat dit tijdens de registratie weten. De koersdirecteur bepaalt de uiteindelijke beslissing, gebaseerd op de ranking van deelnemers. Er zullen tevens wild cards beschikbaar zijn. Wanneer je geen Pro of Eliterijder bent, is de kans klein dat je wordt geselecteerd. Over de uitslag en indeling kan niet gecorrespondeerd worden en is bindend. De overige deelnemers stellen zich op na het eerste startvak. De exacte invulling hiervan wordt gebaseerd op het aantal deelnemers en wordt op een later tijdstip gecommuniceerd.
Met welke fiets mag ik deelnemen?
Deelneme aan Gravel Fondo Limburg is mogelijk met elk type fiets (gravelbike, racefiets, mountainbike, city bike, hybridefiets, crossfiets, etc.) met uitzondering van een tandem, ligfiets en tijdritfiets. Tijdens het UCI Wereldkampioenschap Gravel is enkel een gravelbike met dropped handlebars ('krom stuur') toegestaan. 
Is de startvolgorde gebaseerd op volgorde van aanmelding?
Ja, naast het eerste startvak met 25 rijders (Preferred Start Box) is de rugnummerverdeling op volgorde van registratie. Dus hoe sneller je registreert hoe verder je vooraan komt te staan in de startopstelling. Je leeftijdscategorie is niet van invloed, omdat er een gezamenlijke start zal zijn.

Tickets

Tot wanneer is het early bird tarief geldig?
Het early bird tarief is geldig t/m 5 februari, 2023 en/of totdat de 150 early bird tickets verkocht zijn. De groepskorting vijf early bird tickets voor de prijs van vier early bird tickets is geldig t/m 5 februari, 2023 en/of totdat de 150 early bird tickets verkocht zijn. 
Wat kost een daglicentie?
Om deel te nemen aan Gravel Fondo Limburg is het verplicht om een (inter)nationale licentie te hebben. Wanneer je deze nog niet in bezit hebt, dien je in het registratieproces een daglicentie te selecteren en aan te schaffen. De prijs van een daglicentie bedraagt € 5.-.
Ik zie dat Gravel Fondo Limburg is uitverkocht. Kan ik nog tickets krijgen?
Nee, we hebben een maximaal aantal tickets beschikbaar. Deze zijn inmiddels verkocht en er zullen geen extra tickets beschikbaar komen. Wees er volgend jaar tijdig bij!

Routes

Welke route wordt er gereden?
Er zijn twee afstanden: 79 km en 113 km. Je kan zelf een keuze maken welke afstand je rijdt. Wanneer jij je wilt kwalificeren voor het UCI WK Gravel, is het belangrijk om de juiste kwalificatie-afstand te kiezen. Deze is gebaseerd op je leeftijdscategorie: Vrouwen 19-49 jaar en Mannen 19-59 jaar: 113 km, Vrouwen 50+ en Mannen 60+: 79 km. Meer informatie vind je hier.
Kan ik de GPX-bestanden van de routes downloaden?
We publiceren de routes op onze website en de GPX-bestanden ontvang je een week voor het event per mail.
Is de route uitgepijld?
Ja, de routes van 79 km en 113 km zijn volledig uitgepijld.

Zijn er bevoorradingspunten aanwezig?
Ja, er zijn voldoende en uitgebreide bevoorradingspunten aanwezig met sportvoeding, sportdrank en water. Shimano Service Center mechaniekers zullen ook aanwezig zijn.

Programma

Wanneer ontvang ik mijn startnummer?
Je kan je startnummer afhalen bij de registratiedesk bij het Shimano Experience Center in Valkenburg. Op zaterdag 29 april tussen 14:00 en 20:00 uur en op zondag 30 april tussen 7:00 en 8:30 uur is de registratiedesk geopend.

Kwalificatie voor het UCI WK Gravel

Hoe kan ik me kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in Veneto, Italië (oktober 2023)?
Kies de juiste race-afstand gebaseerd op jouw leeftijdscategorie. Mannen 19-59 jaar en Vrouwen 19-49 jaar dienen de kwalificatie-afstand van 113 km te rijden en Mannen 60+ en Vrouwen 50+ dienen de kwalificatie-afstand van 79 km te rijden. De top 25% van iedere leeftijdscategorie kwalificeert zich voor het UCI WK Gravel. Elke deelnemer doet automatisch mee aan het overall klassement (Vrouwen of Mannen) per afstand. Dit is echter geen officiële kwalificatie-categorie.

De leeftijdscategorieën worden bepaald aan de hand van de leeftijd van een deelnemer op 31 december van het jaar van het kwalificatie-evenement. Voorbeeld: een mannelijke deelnemer wordt 60 jaar op 1 augustus 2023, dan doet hij mee aan de leeftijdscategorie 60+ (79 km) wanneer hij zich wil kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in Italië.

De 25% gekwalificeerden wordt berekend aan de hand van het aantal startende deelnemers per leeftijdscategorie en niet op het totaal aantal gefinishte deelnemers per leeftijdscategorie. Kwalificatie verloopt altijd op basis van de leeftijdscategorie en is gebaseerd op de resultaten binnen deze leeftijdscategorie, niet op basis van het overall klassement. De top 3 deelnemers per leeftijdscategorie kwalificeren zich automatisch voor het UCI WK Gravel. Deelnemers moeten finishen om zich te kunnen kwalificeren.
Ik ben jonger dan 19 jaar, kan ik mij kwalificeren voor het UCI WK Gravel?
De minimumleeftijd om deel te kunnen nemen aan het UCI WK Gravel bedraagt 19 jaar. Alleen deelnemers die geboren zijn voor 31 december 2004 kunnen zich kwalificeren. Deelnemers van 18 jaar oud die meedoen aan evenementen uit de UCI Gravel World Series die georganiseerd worden na het UCI WK Gravel 2023 (in de periode oktober-december), kunnen zich wel kwalificeren voor het UCI WK Gravel 2024.
Waar vind ik het UCI wedstrijdreglement?
Bekijk de website van de UCI om het volledige wedstrijdreglement te checken: https://ucigravelworldseries.com/en/regulations/
In welke leeftijdscategorie word ik ingedeeld?
De leeftijdscategorieën worden bepaald aan de hand van de leeftijd van een deelnemer op 31 december van het jaar van het kwalificatie-evenement. Voorbeeld: een mannelijke deelnemer wordt 60 jaar op 1 augustus 2023, dan doet hij mee aan de leeftijdscategorie 60+ (79 km) wanneer hij zich wil kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in Italië.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen