Presented by: Shimano Experience Center

Veelgestelde vragen


Aangezien Gravel Fondo Limburg een officiële wedstrijd uit de UCI Gravel World Series is, kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt over het evenement. We hebben de meest voor de hand liggende vragen met antwoorden voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@gravelfondolimburg.nl. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.Direct naar:

Registratie

Heb ik een daglicentie nodig?
Om deel te nemen aan Gravel Fondo Limburg is het verplicht om een (inter)nationale licentie te hebben. Wanneer je deze nog niet in bezit hebt, dien je in het registratieproces een daglicentie te selecteren en aan te schaffen.

Wanneer je geen UCI-licentie hebt, ben je verplicht een daglicentie af te nemen. Wanneer je deze een week voor de wedstrijd niet in je bezit heb, dan kan je helaas niet deelnemen. Je kan je daglicentie kopen tijdens de online registratie. Voor meer informatie bekijk het wedstrijdreglement en de algemene voorwaarden.

Wanneer je in het bezit bent van een UCI-licentie, vragen we om het UCI-nummer in te vullen tijdens je registratie.
Tot wanneer kan ik mij registreren?
Er is geen registratiedeadline. Echter raden we je aan om niet te lang te wachten, de eerste editie van Gravel Fondo Limburg was uitverkocht. We sluiten de registratie wanneer er geen tickets meer beschikbaar zijn, dit kan voor de start van het evenement zijn.
Kan ik mijn registratie annuleren?
Wanneer jij je hebt ingeschreven voor Gravel Fondo Limburg en je besluit om af te zien van deelname, dan is het, ongeacht de reden, niet mogelijk om het betaalde ticketbedrag (gedeeltelijk) terug te krijgen.
Ik heb geen bevestiging van mijn registratie ontvangen. Wat nu?
Alle deelnemers ontvangen de registratiebevestiging per e-mail. Zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres hebt ingevuld en check voor de zekerheid 'ongewenste mail'. Geen e-mail ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@gravelfondolimburg.nl

Startprocedure

Wat is de startvolgorde?
De startvolgorde is als volgt: een priorty startvak met 25 rijders (deze maken onderdeel uit van de Elite categorie), de Elite categorie (alle leeftijden) en daarna de leeftijdscategorieën op volgorde van jong naar oud. De leeftijdscategorieën zijn opgedeeld in waves en tussen iedere wave zit twee minuten wachttijd. Dit zijn de voorlopige starttijden:

08:30 Mannen elite
08:31 Vrouwen elite
08:33 Leeftijdscategorie 19 - 34 jaar
08:35 Leeftijdscategorie 34 - 39 jaar
08:37 Leeftijdscategorie 40 - 44 jaar
08:39 Leeftijdscategorie 45 - 49jaar
08:41 Leeftijdscategorie 50 - 54 jaar
08:43 Leeftijdscategorie 55 - 59 jaar
08:45 Leeftijdscategorie 60 - 64 jaar
08:47 Leeftijdscategorie 65 - 69 jaar
08:49 Leeftijdscategorie 70 - 74 jaar
08:51 Leeftijdscategorie 75 - 79 jaar
Kan ik me aanmelden voor de Preferred Start Box met 25 rijders?
Alleen deelnemers van Gravel Fondo Limburg die staan ingeschreven voor de Elite categorie komen in aanmerking voor de Preferred Start Box met 25 rijders.
Ik wil graag onderdeel uitmaken van de Preferred Start Box met 25 rijders. Hoe kom ik in aanmerking?
Het eerste startvak bestaat uit 25 rijders (mannen en vrouwen) en deze selectie wordt uitgevoerd door de koersdirecteur. De koersdirecteur bepaalt de uiteindelijke beslissing. Wanneer je geen Eliterijder bent, kan je niet worden geselecteerd. Over de uitslag en indeling kan niet gecorrespondeerd worden en is bindend. De overige deelnemers stellen zich op na het eerste startvak. De exacte invulling hiervan wordt gebaseerd op het aantal deelnemers en wordt op een later tijdstip gecommuniceerd.
Mag ik in een ander startvak starten?
Het is van essentieel belang dat de deelnemer zelf het juiste startvak kiest, op basis van (leeftijds-)categorie. Het starten in een verkeerd startvak kan leiden tot onmiddellijke diskwalificatie. Het opstellen in het juiste startvak is niet alleen cruciaal voor een eerlijk verloop van de wedstrijd, maar ook voor de veiligheid en efficiëntie van het evenement.
 
Elke deelnemer wordt dringend verzocht om het toegewezen startvak te respecteren en ervoor te zorgen dat ze zich op de juiste locatie bevinden voordat de race begint. Het negeren van deze regel kan leiden tot ernstige gevolgen, waaronder diskwalificatie. Dit beleid wordt strikt gehandhaafd om de integriteit van de wedstrijd te behouden en ervoor te zorgen dat alle deelnemers een eerlijke kans hebben om hun prestaties te meten binnen hun respectievelijke categorieën.

Kwalificatie voor het UCI WK Gravel

Hoe kan ik me kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in Halle-Leuven, België (oktober 2024)?
Kies de juiste race-afstand gebaseerd op jouw kwalificatiecategorie (Elite of leeftijdscategorie). Elite, Mannen 19-59 jaar en Vrouwen 19-49 jaar dienen de kwalificatie-afstand van 120 km te rijden en Mannen 60+ en Vrouwen 50+ dienen de kwalificatie-afstand van 80 km te rijden. De top 25% van iedere kwalificatiecategorie (Elite of leeftijdscategorie) kwalificeert zich voor het UCI WK Gravel. Elke deelnemer doet automatisch mee aan het overall klassement (Vrouwen of Mannen) per afstand. Dit is echter geen officiële kwalificatiecategorie.

De leeftijdscategorieën worden bepaald aan de hand van de leeftijd van een deelnemer op 31 december van het jaar van het kwalificatie-evenement. Voorbeeld: een mannelijke deelnemer wordt 60 jaar op 1 augustus 2024, dan doet hij mee aan de leeftijdscategorie 60+ (79 km) wanneer hij zich wil kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in Beglë.

De 25% gekwalificeerden wordt berekend aan de hand van het aantal startende deelnemers per kwalificatiecategorie (Elite of leeftijdscategorie) en niet op het totaal aantal gefinishte deelnemers per kwalificatiecategorie (Elite of leeftijdscategorie). Kwalificatie verloopt altijd op basis van de kwalificatiecategorie (Elite of leeftijdscategorie) en is gebaseerd op de resultaten binnen deze kwalifcatiecategorie (Elite of leeftijdscategorie), niet op basis van het overall klassement. De top 3 deelnemers per kwalificatiecategorie (Elite of leeftijdscategorie) kwalificeert zich automatisch voor het UCI WK Gravel. Deelnemers moeten finishen om zich te kunnen kwalificeren.
Ik ben jonger dan 19 jaar, kan ik mij kwalificeren voor het UCI WK Gravel?
De minimumleeftijd om deel te kunnen nemen aan het UCI WK Gravel bedraagt 19 jaar. Alleen deelnemers die geboren zijn voor 31 december 2005 kunnen zich kwalificeren. Deelnemers van 18 jaar oud die meedoen aan evenementen uit de UCI Gravel World Series die georganiseerd worden na het UCI WK Gravel 2024 (in de periode oktober-december), kunnen zich wel kwalificeren voor het UCI WK Gravel 2025.
Waar vind ik het UCI wedstrijdreglement?
Bekijk de website van de UCI om het volledige wedstrijdreglement te checken: https://ucigravelworldseries.com/en/regulations/
In welke leeftijdscategorie word ik ingedeeld?
De leeftijdscategorieën worden bepaald aan de hand van de leeftijd van een deelnemer op 31 december van het jaar van het kwalificatie-evenement. Voorbeeld: een mannelijke deelnemer wordt 60 jaar op 1 augustus 2024, dan doet hij mee aan de leeftijdscategorie 60+ (79 km) wanneer hij zich wil kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel in België.
Met welke fiets mag ik deelnemen?
Deelneme aan Gravel Fondo Limburg is mogelijk met elk type fiets (gravelbike, racefiets, mountainbike, city bike, hybridefiets, crossfiets, etc.) met uitzondering van een tandem, ligfiets en tijdritfiets. Tijdens het UCI Wereldkampioenschap Gravel is enkel een gravelbike met dropped handlebars ('krom stuur') toegestaan. 

Tickets

Wat kost een ticket voor Gravel Fondo Limburg?
De ticketprijs voor de tweede editie van Gravel Fondo Limburg op zondag 28 april 2024 bedraagt € 59.95.

Om deel te nemen aan Gravel Fondo Limburg is het verplicht om een (inter)nationale licentie te hebben. Wanneer je deze nog niet in bezit hebt, dien je in het registratieproces een daglicentie te selecteren en aan te schaffen. Een daglicentie kost € 5.-.
Wat kost een daglicentie?
Om deel te nemen aan Gravel Fondo Limburg is het verplicht om een (inter)nationale licentie te hebben. Wanneer je deze nog niet in bezit hebt, dien je in het registratieproces een daglicentie te selecteren en aan te schaffen. De prijs van een daglicentie bedraagt € 5.-.
Ik heb een Gravel Fondo Limburg ticket gekocht, maar kan helaas niet deelnemen. Is mijn ticket overdraagbaar?
Registratie voor het evenement is persoonlijk. De registratie is overdraagbaar via Atleta of door een verzoek in te dienen bij de organisatie. De deelnemer kan een verzoek indienen per e-mail (info@gravelfondolimburg.nl) met de gegevens van de deelnemer en de persoon die de registratie wil overnemen. Binnen dezelfde categorie (Elite of leeftijdscategorie) is een ticket overdraagbaar tot en met 24 april 2024. Een ticket is overdraagbaar tot en met 14 april 2024 wanneer de andere deelnemer gaat deelnemen in een andere categorie. 

Routes

Welke route wordt er gereden?
Er zijn twee afstanden: ongeveer 80 km en 120 km. De exacte afstanden worden bekend gemaakt zodra de route definitief is. Je kan zelf een keuze maken welke afstand je rijdt. Wanneer jij je wilt kwalificeren voor het UCI WK Gravel, is het belangrijk om de juiste kwalificatie-afstand te kiezen. Deze is gebaseerd op je categorie: Elite, Vrouwen 19-49 jaar en Mannen 19-59 jaar: 120 km, Vrouwen 50+ en Mannen 60+: 80km. Meer informatie vind je hier.
Kan ik de GPX-bestanden van de routes downloaden?
We publiceren de routes op onze website en de GPX-bestanden ontvang je een week voor het event per mail.
Is de route uitgepijld?
Ja, de routes van 80 km en 120 km zijn volledig uitgepijld.

Zijn er bevoorradingspunten aanwezig?
Ja, er zijn voldoende en uitgebreide bevoorradingspunten aanwezig met sportvoeding, sportdrank en water. Shimano Service Center mechaniekers zullen ook aanwezig zijn.

Programma

Wanneer ontvang ik mijn startnummer?
Je kan je startnummer afhalen bij de registratiedesk bij het Shimano Experience Center in Valkenburg. Op zaterdag 27 april tussen 14:00 en 18:00 uur en op zondag 28 april tussen 6:30 en 8:00 uur is de registratiedesk geopend.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen